Onbedoelde recensie proefschrift Peter Oeij

In een mailwisseling met een vakcollega ontving ik dit bericht: “Heb je stukken* gelezen: wat een mooi werk! Je onderbouwt zeer overtuigend hoe de best practice van HRO’s ook werkzaam zijn voor innovatie. Interessant genoeg: een cultuur die focust op voorkomen van missers is ook een behulpzame cultuur voor het juist opzoeken van risico’s en het komen tot vernieuwing. Wat ik (…) in mijn boek betoog (…) onderbouw jij empirisch. (…) Wat ik ook zeer behulpzaam vind is je koppeling aan defensive routines van Argyris en het heel handzaam en concreet maken d.m.v. tools. Ik ga absoluut naar je werk verwijzen bij klanten, in lezingen ed. Je hebt ‘HRO’ met je onderzoek meer stevigheid en een bredere toepasbaarheid gegeven.” (5 maart 2020).

*Stukken:

Oeij, P.R.A. (2017). The resilient innovation team. A study of teams coping with critical incidents during innovation projects. PhD dissertation Open University of the Netherlands.

http://publications.tno.nl/publication/34622536/QA3j9S/oeij-2017-resilient.pdf

Oeij, P. (2017). De psychologie van de kwartseconde. Tijdschrift Voor HRM, 6. (column) https://www.researchgate.net/publication/318135269_De_psychologie_van_de_kwartsecon

Oeij, P. (juni 2017). Het belang van de psychologie van de kwartseconde om niet te falen. O&O Opleiding en Ontwikkeling – Tijdschrift voor Human Resource Development, 2, 22-26.